Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

 

A Körút Antikvárium Kft. webáruházának

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételei

 

Érvényes 2014. június 13-tól

 

 

Bevezető tájékoztató a webáruházról és a vállalkozásról

 

Tájékoztatjuk, hogy a regisegkereskedes.hu webáruházon való megrendelése, ill. vásárlása esetén ún. távollévők között kötött szerződés jön létre, amely olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak.

 

Webáruházunkban elérhető termékek vagy szolgáltatások lényeges tulajdonságairól, a terméknek vagy szolgáltatásnak megfelelő mértékben a weboldalon található egyes termékek oldalán tájékozódhat.

 

A vállalkozás neve: Körút Antikvárium Kft. 

Székhely: 6771 Szeged, Makai út 31.

Cégjegyzékszám: 06-09-016682

Nyilvántartó cégbíróság: Szegedi Törvényszék Cégbírósága (6722 Szeged, Tábor u. 4.) 

Adószám: 23138948-2-06

Közösségi adószám: HU23138948

Ügyfélszolgálat: Tel.: +36 (30) 1999 441

E-mail: info@regisegkereskedes.hu

Személyes átadóhelyek központja: Tel.:

E-mail: atadopont@regisegkereskedes.hu

Webáruház címe: www.regisegkereskedes.hu

Tevékenység nyilvántartási száma: 01/447/2012

Tevékenységet nyilvántartó hatóság neve, székhelye: Szegedi Megyei Jogú Város Önkormányzat Címzetes Főjegyzője, 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. I. emelet 105. szoba., tel.: + 36 (62) 564-364, mellék: 4164

MKEH nyilvántartási szám: C/003380.

NAIH nyilvántartási szám:

Kamarai tagság: Magyar

Kereskedelmi és Iparkamara

A cég jelen dokumentumban: „Régiségkereskedés.hu”, vagy „webáruház”.

 

A webáruház a Körút Antikvárium Kft. kizárólagos tulajdonában áll. A Körút Antikvárium Kft. nem tagja szakmai kamarának. Nem áll rendelkezésre a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény szerinti magatartási kódex.

 

Az ügyfélszolgálattal és panaszkezeléssel kapcsolatos bővebb információkért lásd a 19, 20.

fejezetben foglaltakat.

 

A szerződés megkötéséhez alkalmazott távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz használatának díja nem minősül emelt díjnak.

 

 

1. Bevezető rendelkezések

 

1.1. Kérjük, amennyiben felhasználója kíván lenni a www.regisegkereskedes.hu alatt,  

a Körút Antikvárium Kft. (székhely: 6771 Szeged, Makai út 31., cégjegyzékszám: 06-09-016682) által működtetett webáruházunknak (a továbbiakban: webáruház), illetve ha meg kívánja rendelni, vagy igénybe kívánja venni a webáruházon kínált termékeknek és  szolgáltatások bármelyikét,  akkor figyelmesen  olvassa  el  a  webáruház  jelen Általános Szerződési Feltételeit (a továbbiakban: általános szerződési feltételek, vagy ÁSZF) és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden  pontjával  egyetért,  és  kötelező  érvényűnek  tekinti  magára nézve (a továbbiakban Ön jelen ÁSZF-ben felhasználó, megrendelő,  vagy fogyasztó).

1.2. Tájékoztatjuk, hogy a webáruház böngészésével, ill. a webáruházon való regisztrációval Ön elfogadja az általános szerződési feltételeket és hozzájárulását adta adatainak kezeléséhez, továbbá nyilatkozik, hogy a webáruház megfelel az általános szerződési feltételek és a vonatkozó jogszabályok előírásainak.

1.3. A webáruház fenntartja magának a jogot, hogy az általános szerződési feltételeket módosítsa. Az általános szerződési feltételek kezdő időbeli hatályát az oldal tetején a cím alatti dátum jelzi. Tájékozottsága érdekében kérjük, rendszeresen látogassa a webáruházat és olvassa el az általános szerződési feltételeket.

1.4. A webáruházon keresztüli vásárláskor küldött visszaigazoló e-mailben egy link közvetlenül az aktuálisan hatályos általános szerződési feltételekre mutat, valamint mellékletként az e-mailhez is csatoltuk. Így a megrendelő minden vásárlás előtt tudomást szerezhet a pillanatnyilag hatályos általános szerződési feltételekről.

1.5. Jelen Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek nyelve magyar. A szerződéskötés lehetséges nyelve magyar. A regisegkereskedes.hu oldalain megjelenő termékleírások és szöveges információk magyar nyelvűek.

1.6. A webáruházon tett előjegyzések és rendelések nem minősülnek írásbeli szerződésnek. Írásbeli szerződésnek a vásárlásról kiállított számla minősül, mely minden esetben iktatásra és a könyvelési szabályok szerinti tárolásra kerül. Egyebekben a webáruházon tett megrendelések nem kerülnek iktatásra, azok kizárólag elektronikus formában kerülnek megkötésre. Megrendeléséről visszaigazoló e-mailt kap. Megrendelései később nem kereshetőek vissza, ezért kérjük a visszaigazoló e-mailt őrizze meg.

1.7. Jelen általános szerződési feltétel letölthetőek pdf formátumban a webáruházról. Tájékoztatjuk, hogy az általános szerződési feltételek ismerete a felhasználó kötelezettsége, ill. az általános szerződési feltételek letöltési lehetőségével a webáruház eleget tesz a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 11. §ban foglalt kötelezettségeknek. A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a lent megadott elérhetőségeinken állunk szíves rendelkezésére.

 

2. A webáruház

 

2.1. Webáruházunkon festményeket, bútorokat, porcelánokat és egyéb régi, használt tárgyat (a továbbiakban együtt régiség, műtárgy, termék, ill. termékek) vásárolhatnak és ezzel összefüggésben szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

2.2. Árukészletünk havonta akár több száz termékkel állandóan bővül. Nagy gondot fordítunk arra, hogy az általunk kínált termékekről a legpontosabb tájékoztatást adjuk, ezért a termék adatokon kívül tájékoztatjuk a termék állapotára vonatkozó leírással, valamint a termékekről készült részletes fotókkal is. Honlapunk egy időben minden termékből csak egy példányt kínál fel.

2.3. A kiválasztott termékek előzetes személyes megtekintésére Szegeden és Budapesten egyaránt lehetőséget biztosítunk (1095 Budapest, Soroksári út 18., 6728 Szeged, Budapesti út 4/C. A személyes megtekintés és átvétel minden esetben előzetes telefonos egyeztetést követően lehetséges! Webáruházunk kifejezetten internetes áruház, ezért a megrendelés és a személyes megtekintési szándék egyaránt csak interneten a webáruházon keresztül lehetséges. Nagy gondot fordítunk viszont arra, hogy az általunk kínált termékekről a legpontosabb tájékoztatást adjuk.

 

 

3. Regisztráció

 

3.1. A webáruházon keresztüli értesítő felvételhez, vásárláshoz, vagy egyéb szolgáltatások igénybevételéhez regisztráció nem szükséges. A regisztrálással kifejezetten elismeri, hogy jelen általános szerződési feltételeket elolvasta, ismeri és azokat elfogadja.

3.2. A regisztráció a vásárláshoz szükséges adatokat tartalmazza, az ott megadott adatokat a megrendelések teljesítése céljából használjuk fel. Az adatokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeljük, azokat más részére nem szolgáltatjuk ki.

3.3. A regisztráció során megadott adatokat a webáruházon a regisztrációs fiókjában bármikor módosíthatja, törölheti, illetve megrendelés esetén szállítási és egyéb adatait pontosíthatja.

3.4. Kérjük, hogy szállítási címnek olyan címet szíveskedjen megadni, ahol munkanapokon napközben Ön vagy megbízott átvevője elérhető.

3.5. A jelszóban csak ékezet nélküli betűk és számok szerepelhetnek. A jelszón kívül kérjük, használja a kis- és nagybetűket, illetve az ékezetes betűket, mert a számlázás és a házhoz szállítás az így megadott adatok alapján történik.

3.6. Jelszavának elfelejtése esetén kérjük, használja a „Jelszó-emlékeztető” funkciót. Azonosítója és E-mail címének megadása után E-mailben elküldjük jelszavát. Amennyiben azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat: 06-30-1999-441.

3.7. A  regisztrációval  kapcsolatos  problémái,  kérdései  esetén  kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

 

4. Értesítések

 

4.1. Amennyiben jelen általános szerződési feltételekben írt email értesítést nem kapta meg, kérjük, ellenőrizze, hogy helyesen adta-e meg a regisztrációjában email címét (a fenti "Felhasználó: az Ön neve" linkre kattintva).

4.2. Ha Ön helyesen adta meg e-mail címét, és mégis azt tapasztalja, hogy egy tőlünk várt levél (napi értesítő, visszaigazolás) nem érkezik meg, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, hogy ellenőrizhessék a problémát. A fenti hiba egyik oka az lehet, hogy bizonyos, akár az Ön számítógépétől függetlenül működő spam-szűrők védik Önt az Interneten nagy számban előforduló úgynevezett levélszeméttől. Ezek a szűrők sajnos tévesen spammé nyilváníthatnak olyan leveleket is, amelyek érdekelnék Önt.

4.3. Amennyiben Ön csak az előjegyzési értesítőjét nem kapta meg, annak oka valószínűleg az, hogy még nem került Önre a sor a várólistán.

 

 

5. Értesítő szolgáltatás

 

5.1. Az értesítés megkönnyíti az egyes témakörök, kulcsszavak figyelemmel kísérését. Kérheti az értesítést kulcsszó megadásával és témakör kiválasztásával kombinálva, vagy ezeket külön-külön megadva.

5.2. Az értesítőt a regisztrációban megadott e-mail címre küldjük. Az e-mailek gyakoriságát Ön állítja be.

5.3. Ezeket a termékeket nem tesszük félre Önnek, csak azt tudjuk garantálni, hogy a kiértesítés időpontjában megrendelhetők a honlapon.

5.4. Amennyiben a kiértesítéseket szüneteltetni szeretné (szabadság, betegség stb.), a szolgáltatás egyszerűen kikapcsolható.

5.5. Az értesítés szolgáltatás díjmentes.

 

 

 

6. Rendelés és átvétel

 

6.1. Oldalunkon található termékeket rendelés feladásával vásárolhatja meg.

6.2. A webáruházba való bejelentkezés után (lásd regisztráció) tudja kiválasztani a megrendelni kívánt terméket. Amennyiben meg szeretné vásárolni a terméket, úgy kattintson a „Kosárba” gombra. Ha több terméket kíván rendelni, kérjük, szíveskedjék azokat a kosarában összegyűjteni és egyszerre megrendelni őket. A kosárba helyezett termék(ek)et egy óra hosszáig fenntartjuk az Ön részére. Amennyiben a termék(ek)et egy órát követően nem rendeli meg, azok – bár kosarában továbbra is feltűntetésre kerülnek - más számára is ismét megrendelhetővé és megvásárolhatóvá válnak.

6.3. Adatbázisunk korlátlan ideig tárolja az Ön kosarának tartalmát, de az adott termék kosárba helyezése után egy órával a kiválasztott termék újra megjelenik a mások által is megvásárolható termékek állományában.

6.4. Ha a kosarában lévő terméket valaki más hamarabb rendeli meg, Ön elesik a termék megvásárlásának lehetőségétől

6.5. A kosárba helyezés Önt nem kötelezi a vásárlásra, a kosárba gyűjtött termékeket bármelyik későbbi időpontban is megrendelheti, természetesen akkor, ha valaki más még nem rendelte meg őket. Ha eláll a vásárlástól, akkor a kosarából a rendelés pillanatáig bármikor törölheti a termékeket.

6.6. A termék adatait, leírását és fényképét tartalmazó terméklapon lehetősége van kérdést feltenni a termékkel kapcsolatban, amire rövid időn belül ügyfélszolgálatunk választ ad. Jobbra tőle található a kosár ikon. Erre kattintva helyezze bele a kiválasztott terméket a kosárba. A jobb felső sarokban lévő kosár ábrájára kattintva tekintheti meg kosara tartalmát.

6.7. Megrendelését a szállítási és fizetési mód kiválasztását követően a „Tovább a címek megadásához” gombra kattintva folytathatja. Itt tudja kiválasztani a szállítási és számlázási címet. A „Tovább a rendelés véglegesítéséhez” gombra kattintva tudja beírni a kupon kódot, valamint megjegyzést fűzhet a megrendeléséhez. A „Rendelés leadása” gombra kattintva véglegesíti a vásárlást.

6.8. A szállítási címet napi első rendelésénél még módosíthatja. A számlázási címet („Postai adatok”) a megrendelési folyamat ezen szakaszában nem tudja módosítani. Amennyiben számlázási címét, vagy későbbi rendelései kapcsán szállítási címét módosítani kívánja, kérjük azt a megrendelési folyamat megkezdése előtt regisztrációs adatainak módosításával változtassa meg.

6.9. Amennyiben kiválasztotta a megvásárolni kívánt termék(ek)et, beállította az átvételi és fizetési módot, akkor a „Rendelés leadása” gombra kattintva adhatja fel rendelését.

6.10. Tájékoztatjuk, amennyiben a fent említett 1 órás fenntartási idő a „Rendelés leadása” gombra kattintás előtt lejár, a kosarába helyezett termékeket nem tudjuk teljes biztonsággal az Ön számára fenntartani. Például ritka termékek esetén előfordulhat, hogy az Ön által megrendelni kívánt terméket más felhasználónk hamarabb megrendeli és készletünkön a termékből nincs további példány. Ebben az esetben javasoljuk, hogy vegyen fel értesítőt az Ön által megvásárolni kívánt termékünkről.

6.11. Rendeléséről haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül, ill. a termék átadásáig email címére küldött válaszlevélben tájékoztatjuk. A visszaigazolásban linken keresztül és mellékletben is elérhetőek jelen általános szerződési feltételek, amelyek tartalmazzák a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 11. § (1) bekezdésében meghatározott tájékoztatást.

6.12. Amennyiben a megrendelt terméket valamilyen váratlan okból nem tudjuk Önnek biztosítani, erről haladéktalanul  tájékoztatjuk és  amennyiben  a  fizetés megtörtént, a megrendelt termék árát haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatérítjük.

 

 

7. Szállítás és átvétel

 

7.1. Megrendelt termékét az alábbi átvételi és szállítási módokon veheti át:

8.1.1. Átadó partnernél, személyesen (ingyenes),

8.1.2. MPL házhozszállítás (érték, méret és súlyfüggő fuvardíj),

8.1.3. Postaponton, személyesen (érték, méret és súlyfüggő),

8.1.4. Külföldre postázás (változó fuvardíj)

7.2. A várható legkorábbi átvétel idejét a rendelés feladását követően pár órán, de legkésőbb 48 órán belül válaszlevélben jelezzük.

7.3. Nagyszabású akcióink idején a szállítási idő jelentősen megnövekedhet a rendelések számától függően.

7.4. Amennyiben 24 órán belül több alkalommal rendel meg termékeket, automatikusan összevonjuk a 12 órától másnap 12 óráig tartó időintervallumba eső megrendeléseit. Ha eltérő napokon leadott megrendeléseit szeretné összevonni, kérjük, közvetlenül megrendelése leadása után értesítsen bennünket  az info@regisegkereskedes.hu e-mail-címen.

7.5. Átadó partnernél való átvétel

7.5.1. Átadó partnernél való átvétel esetén a megrendelt termékeket személyesen veheti át. Az átvétel ebben az esetben díjmentes. Helyszínen kártyás fizetésre is van lehetőség. A megrendelt termékeket a webáruházon feltüntetett címeken az ott megjelölt napokon és időpontokban veheti át. Az átvételi címekről részletes tájékoztatást talál a webáruház Kapcsolat menüpontjában.

7.5.2. A megrendeléseket - általában 1-5 munkanapon belül, de legkésőbb 8 munkanapon belül eljuttatjuk a fenti üzletekbe.

7.5.3. A termékek átadópontra való megérkezéséről e-mailben automatikusan küldünk tájékoztatást.

7.5.4. Átadó   partnereink   nem   jogosultak   a   csomagok   megbontására,   így   a helyszínen   csak   a   teljes   megrendelés   vehető   át;   az   egyedi  

igényeket ügyfélszolgálatunk fogadja.

7.5.5. Rendelését személyes átvétel választása esetén a jelzett legkorábbi átvételi napot követő 14 munkanapon belül van lehetősége átvenni, ezt

követően a rendelését töröljük rendszerünkből. Amennyiben rendelésének átvételi idejét meg kívánja hosszabbítani, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

7.6. MPL házhozszállítás

7.6.1. MPL futárszolgálat házhozszállításának választása esetén a szállítási díj a feladandó termék(ek) értékétől, súlyától és méretétől függ. A pontos szállítási díj a lenti összesítő táblázatban található (7.9. pont).

7.6.2. Kérjük, hogy szállítási címnek olyan címet szíveskedjen megadni, ahol munkanapokon napközben Ön vagy megbízott átvevője elérhető.

7.6.3. A házhozszállítás átlagos ideje 2-4 munkanap.

8.6.4. Az MPL futárszolgálat házhozszállítás esetén a megrendelt termékeket a rendelésüket követő munkanapon átadjuk a MPL

Futárszolgálatnak. Ezután a  csomag  kézhezvételének  időpontja  a  szolgálat  kézbesítési  idejétől  függ, amely MPL futárszolgálat esetén a feladásától számított maximum 48 óra. Ha az MPL futárszolgálatos küldeménye munkanapokon a feladásról küldött értesítő e-mail megérkezését követő 48 órán belül mégsem érkezne meg, akkor kérjük, jelezze ezt ügyfélszolgálatunknál.

7.6.5. Futár kézbesítés esetén a jelzett napon munkaidőben számíthat a csomag érkezésére. Probléma esetén a futár keresi Önt a rendelésben megadott telefonszámon.

7.6.6. A  szállítási  szolgáltatás  kétszeri  kézbesítést  tartalmaz.  Az  első  sikertelen kézbesítést követően a futár értesítést hagy a címen, illetve keresi Önt a rendelésben megadott telefonszámon majd a következő napon megkísérli ismét átadni megrendelését. Ismételt sikertelen kézbesítést követően a rendelés automatikusan törlésre kerül. Ismételt sikertelen kézbesítés esetén, amennyiben továbbra is át kívánja venni megrendelését, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

7.7. Postapont szolgálat

7.7.1. Személyesen átveheti megrendelését egy Önhöz közeli postán, vagy MOL benzinkúton is a Postapont szolgálat segítségével.

7.7.2. Az országban található Posta Pontokról a Postapont honlapján

(http://www.postapont.hu/) találhat további információkat.

7.7.3. Postapont választása esetén a szállítási díj a feladandó termék(ek) értékétől, súlyától és méretétől függ. A pontos szállítási díj a lenti összesítő táblázatban található (7.9.).

7.7.4. A Postapont választása esetén a megrendelt termékeket a rendelésüket követő munkanapon átadjuk a Postapont szolgálatnak. Ezután a termékek kézhezvételének időpontja a szolgálat kézbesítési idejétől függ, amely a Postapont esetén változó, azonban az átvétel lehetőségéről minden esetben e- mailes értesítést küldenek, de nem szokta meghaladni a  3-4 munkanapot. Késedelmes kézbesítés esetén kérjük, jelezze ezt ügyfélszolgálatunknál. Kérjük megrendelése után győződjön meg arról, hogy a Postapont értesítője nem került-e e-mail fiókja spam szűrőjébe.

7.8. Külföldi házhozszállítás

7.8.1. Külföldre történő megrendelés esetén ügyfélszolgálatos kollégánk a megrendelés leadását követő munkanapon felveszi Önnel a kapcsolatot e- mailen, hogy a termékek feladásának költségéről és a lehetséges fizetési módokról tájékoztassuk, valamint a bankszámlánk számát  megadhassuk Önnek. A külföldre megrendelt termékek árát, szállítási és kezelési költségét előre kérjük bankszámlánkra vagy paypal számlánkra átutalni. Az átutalás megtörténte után továbbítjuk a csomagját.

7.8.2. Külföldre történő szállítás a Magyar Posta Nemzetközi EMS és Európa+.szolgáltatásával történik, a célországtól függően.

7.8.3. A külföldre történő házhozszállítás átlagos ideje 2-4 hét.

7.9. Szállítási díj

7.9.1. Az átadópartnereknél történő átvétel ingyenes. MPL Futárszolgálat vagy Postapont választása esetén a szállítási díj a feladandó termék(ek) súlyától, méretétől és értékétől függ. Az árak nem tartalmazzák az utánvétel szolgáltatás díját, a törékeny szállítást. A belföldi szállítási költség nem függ a kiszállítás helyszínétől.

7.9.2. Szállítási díjak:

A terjedelmes és törékeny feladás ára az alapdíj 100%-a.

Terjedelmesnek minősülő csomag: amennyiben a három kiterjedésbeli mérete 200 cm-nél nagyobb, vagy a leghosszabb oldala 75 cm-nél nagyobb.

 

 

Súly (tól-ig)

2 kg-ig

5 kg-ig

20 kg-ig

30 kg-ig

40 kg-ig


Átvétel helye


Háznál

1 800 Ft

2 200 Ft

3 400 Ft

4 300 Ft

7 200 Ft


PostaPonton

1 650 Ft

1 900 Ft

2 400 Ft

3 400 Ft

-


Csomagautomata

1 650 Ft

1 900 Ft

2 400 Ft

-

-


Az árak tartalmazzák az értékbiztosítást 50.000 Ft értékhatárig. 50.000 Ft érték felett a biztosítás díja 430 Ft /10.000 Ft, az 50.000 Ft feletti részre.

 

Utánvét kezelés:

Beszedendő áruérték

Szolgáltatás díja

50000 Ft-ig

380 Ft

500001-100000 Ft-ig


670 Ft

100001-200000 Ft-ig

1 000 Ft

200001-1000000-ig

3 000 Ft

 

 

 

7.9.3. Amennyiben egy napon belüli többszöri rendeléssel legalább egy olyan terméket vásárol, amely ingyenes szállítással van megjelölve, ebben az esetben rendszerünk a feltétel teljesítését biztosító megrendelésének tranzakciójánál automatikusan figyelembe veszi a jóváírást és szállítási díja 0 Ft-ra csökken.

 

 

8. Termékek árának feltüntetése

 

8.1. A webáruházban a termékek ára forintban kerül megadásra. A termékek ára a megrendelés napján a webáruházban feltüntetett ár. A termékek ára az általános forgalmi adót tartalmazzák. Kedvezményes ár esetén a feltüntetett ár már tartalmazza a jelzett kedvezményt

8.2. A termékeket szállítás útján juttatjuk el a megrendelőkhöz. A szállítási díj öszegéről a webáruház a megrendelőt a megrendelési folyamat során tájékoztatja. A szállítási díjat a megrendelőnek a webáruház üzemeltetőjének fizeti meg a megrendelt termékekkel együtt.

9.3. A mindenkori fizetendő ár a megrendelés leadásának idejében érvényben lévő ár. Árváltozás esetén értesítjük Önt, és lehetősége van a módosított áron megrendelését visszautasítani vagy továbbra is fenntartani. A mindenkori árváltoztatás jogát fenntartjuk.

8.4. Webáruházunkban licitálási lehetőség nincs. Árainkat központilag szabjuk.

 

 

9. Fizetési módok, számla

 

9.1. Webáruházunk megrendelése esetén az átadóirodában való kifizetést, az átutalást, PayPal-on való átutalást, interneten bankkártyával való fizetést (PayPal-on keresztül) és utánvételt nyújtja fizetési lehetőségekként.

9.2. Jelen általános szerződési feltételek bizonyos átvételi/szállítási formákhoz korlátozott fizetési módokat határoz meg.

9.3. Bármely fizetési mód esetén kérheti részletes számla kiállítását, amelyet a csomagjához mellékelünk. Egyéb esetben  a vásárlás bizonylatát  a megrendelt csomaggal együtt kézbesítjük az Ön részére.

9.4. Megrendelését átutalás, PayPal-on való átutalás számlánkon való jóváírását követően tudja átvenni kiszállítás esetén a futárszolgálattól.

9.5.            Mivel  több  számla  összevonásra  kerülhet,  ezért  számlanyitásra  kötelezett

Vásárlóink részére javasoljuk az átutalással történő fizetés választását.

9.6. A nyugtát házhoz szállítás esetén a csomagba tesszük. Postapontos csomagátvétel esetén is a nyugtát a csomaggal együtt kapja meg. Átadópontunknál való csomagátvétel esetén is nyugtát mellékelünk. Kérése esetén az utóbbi esetben is számlát állítunk ki.

 

 

10. Rendelések tárolása és módosítása

 

10.1. A webáruházon feladott rendeléseket rendszerünk tárolja.

10.2. A feladott rendelések a termékek átvételét megelőzően csak személyesen (telefonon, e-mailben, regisztrációs felületen) módosíthatóak, vagy kérhető rendszerünkből történő törlésük.

10.3.          Amennyiben módosítani, vagy törölni szeretné rendelését, kérjük, a rendelését

követő 24 órán belül, lehetőleg a rendelést követő munkanap 12.00 óráig, emailben vagy telefonon jelezze igényét ügyfélszolgálatunknak.

 

10.4. A módosítási igény érintheti a rendelés átvételének idejét is, ezért ilyen esetben a módosítás elfogadását követően jelezzük Önnek a módosítást követő várható átvételt.

10.5. Amennyiben a megrendelés már átadásra került az átvételt biztosító partnereink részére, a módosítás már nem lehetséges.

 

 

11. Rendelésadatainak módosítása és javítása

 

11.1. Rendeléséhez tartozó személyes adatait regisztrációkor adhatja meg, ezt profiljában bármikor módosíthatja. Vásárlói kosarának kezelése közben bármikor módosíthatja a termékek darabszámát, adhat hozzá és törölhet is. Rendelése leadása előtt teljes összesítőt kap árakkal, költségekkel együtt. A rendelés leadás előtt többször ellenőrizheti rendelésének adatait.

11.2. Amennyiben mégis meg kíván változtatni valamilyen adatot a rendelésen, kérjük, jelezze azt telefonon vagy e-mailben. A telefonhívásért az ügyfeleket emelt díj nem terheli. Kérésének jelen szabályzat keretei között tudunk eleget tenni, amennyiben megrendelési csomagja még nem került kiküldésre.

 

 

12. Hírlevél

 

12.1. Érdemes hírlevélre feliratkozott vásárlónknak lenni, hiszen akcióinkról tájékoztatást kap.

12.2. A webáruházunk által küldött levelek nem tartalmaznak reklámanyagot, kizárólag honlapunkkal kapcsolatos fejlesztésekről, újdonságainkról értesítjük Önt hírlevelünkben (maximum havi egyszeri gyakorisággal). Ha információs levelünk küldésével mégis zavarnánk Önt, lehetősége van a regisztrációs oldalon letiltani a körlevelek küldését.

12.3. A regisztrációt követően hírlevelünkre le- illetve feliratkozni webáruházunknak a regisztrációs oldalán van lehetőség, valamint a hírlevél alján található leiratkozó link segítségével.

12.4. Hírlevelünkre a webáruházon való feliratkozással Ön kifejezetten hozzájárul a hírlevéllel való közvetlen megkeresésre a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szólót 2008. évi XLVIII. törvény alapján.

12.5. Hírlevelünkről való leiratkozással hozzájárulása bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható.

 

 

 

13. A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról

 

13.1. Tájékoztatjuk, hogy webáruházunk használt termékeket forgalmaz. A termékek állapotáról webáruházunk részletes leírást tartalmaz. A megrendelt termékek állapotára hivatkozással szavatossági igények törvény alapján korlátozottak, illetve kizártak.

 

A. Kellékszavatosság

 

13.2. A megrendelése alapján létrejött szerződés alapján kellékszavatosság illeti meg a webáruház hibás teljesítése esetén. A webáruház hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem teljesít hibásan a webáruház, ha a megrendelő a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.

           13.3.          A kellékszavatosságra a Polgári Törvénykönyv rendelkezései irányadóak.

 

           13.4.             Ön - választása szerint - az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:  

 

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a webáruház számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a webáruház költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

 

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a webáruház adott okot. 

 

Tájékoztatjuk, hogy kicserélési igényének abban az esetben tudunk eleget tenni, amennyiben készletünkben szerepel azonos termék. 

 

           13.5.          Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?  

 

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított egy éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti, mivel webáruházunktól használt dolgokat vásárolhat. 

 

Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni. A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik. 

 

           13.6.          Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?  

 

Ön a webáruházzal szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét. 

 

           13.7.              Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?  

 

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a webáruház nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt. 

 

13.8. Milyen költségek terhelik Önt hibás teljesítés miatt kellékszavatossági igény érvényesítése esetén?  

 

A kellékszavatossági igény teljesítésével kapcsolatos költségek a webáruházat terhelik. Amennyiben a hiba keletkezésében Ön is közrehatott, akkor a kellékszavatossági kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket közrehatása arányában Ön is köteles viselni. 

 

B. Termékszavatosság  

 

13.9. Tájékoztatjuk, hogy megrendelése kapcsán nem illeti meg termékszavatossági igény, mivel webáruházunk kizárólag használt termékeket forgalmaz.

  

C. Jótállás  

 

13.10. Hibás teljesítés esetén az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 1. §  alapján a Régiségkereskedés.hu jótállásra nem köteles.  

 

 

14. Vásárlástól való elállás joga

 

14.1. Elállási jog gyakorlása  

 

14.1.1.              Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. 

14.1.2. Az elállási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. Több termék szolgáltatásakor az elállási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó termék átveszi. Több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor az elállási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó tételt vagy darabot átveszi.

14.1.3. Ha Ön elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni vagy postai úton a Körút Antikvárium Kft. 6722 Szeged, Tisza Lajos Krt. 59. alatti címére, vagy emailen az info@regisegkereskedes.hu email címre. Ebből a célból felhasználhatja jelen általános szerződési feltételek 1. számú mellékletét képező (lásd lent) nyilatkozat-mintát is. Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

 

14.2. Az elállás joghatásai

 

14.2.1. Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. 

14.2.2. A visszatérítést azonban mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

14.2.3. Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

14.2.4.             A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. 

14.2.5. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

14.2.6. Tájékoztatjuk, hogy az elállás jogának gyakorlása a szerződéshez kapcsolódó esetleges járulékos szerződés(eke)t is felbontja vagy megszünteti.

 

 

15. Adatkezelés

 

15.1. Fontos számunkra adatainak biztonsága, emellett gazdasági érdekünk is megkívánja felhasználóink megelégedettségét, ezért mindent megteszünk adatai biztonságos kezelése érdekében. Az adatok technikai okokból történő elvesztése, sérülése, vagy egyéb károsodásáért azonban a szolgáltatás jellegére tekintettel nem tudunk felelősséget vállalni.

15.2. A  webáruházban  való  regisztráció  során  szükséges  a   felhasználóknak

megadni az alábbi adataikat; név, lakcím, email, telefonszám, megrendelési cím, és számlázási adatait.

15.3. Az adatkezelés jogszabályi alapja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban eKer tv.) 13/A. §, amely szerint a webáruház az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezelheti az igénybe vevő azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatokat és lakcímet. A webáruház   továbbá   az   információs   társadalommal   összefüggő   szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából kezelheti az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat. A webáruház a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek.

15.4. Webáruházunk jogszabályon alapuló kötelező  adatszolgáltatási kötelezettséget teljesít az illetékes hatóságok, közigazgatási szervek és egyéb szervek felkeresése alapján.

15.5. Tájékoztatjuk, hogy a webáruházban való regisztrálással egyúttal kifejezett hozzájárulását adja adatainak az általános szerződési feltételek szerinti céllal és feltételek szerint történő felhasználásra. Az adatkezelés ideje az érintettnek az adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonásáig, vagy a regisztrációjának törléséig tart.

15.6. Adatainak kezelésének célja a webáruház szolgáltatásainak (különös tekintettel a termékek vásárlására) igénybevételéhez szükséges folyamatok (a termék árának megfizetése, szállítás stb.) lehetővé tétele. Tájékoztatjuk, hogy a webáruház adatait minden esetben a szükséges mértékben a szükséges ideig használja.

15.7. Adatait a webáruház és a megrendelésének teljesítésében részt vevő partnereink kezelik a megrendelés teljesítéshez szükséges mértékben, módon és ideig.

15.8. A webáruháznak megadott adataiba való betekintést, adatainak módosítását, vagy törlését regisztrációs fiókján keresztül végezheti.

15.9. A webáruház szolgáltatásainak igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra.

15.10. A megrendelés folyamán rögzített adatokat a webáruház a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra.

15.11.                         A webáruházzal való viszonyán alapuló adatkezelés jogszerűtlensége, ill.

egyéb adatkezelési szabálytalanságok, vagy mindezek gyanúja estén jogorvoslatért fordulhat egyebek mellett a

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságához levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410 www: http://www.naih.hu

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

 

16. Ügyfélszolgálat

 

Tel.: +36 (30) 1999-441

E-mail: info@regisegkereskedes.hu

A telefonhívásért az ügyfeleket emelt díj nem terheli.

 

 

17. Panasz, panazkezelés

 

17.1.         A webáruház tevékenységével kapcsolatos bármilyen észrevételét, ill. panaszát szívesen fogadjuk a webáruház ügyfélszolgálatának elérhetőségein. Panaszát legkésőbb harminc napon belül, e-mailen válaszoljuk meg. Válaszunkat kifejezett kérése esetén továbbítjuk postai úton. Panaszára adott válaszunkat három évig megőrizzük. 

 

17.2.         Az elutasító választ indokoljuk és tájékoztatjuk, hogy elutasító válasz esetén a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő független békéltető testületekhez fordulhat, melynek neve: Csongrád Megyei Békéltető Testület, székhelyének postai címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12. A békéltető testületekről és eljárásukról a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján (www.nfh.hu) tudhat meg több információt. Panasza esetén elsődlegesen a fogyasztó lakóhelye szerinti békéltető testület illetékes.

 

17.3.  Tájékoztatjuk, hogy a webáruház a székhelye szerinti békéltető testületnél vagy – valamennyi békéltető testületre kiterjedő hatállyal – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál írásban, visszavonásig érvényes általános alávetési nyilatkozatot tehet, amelyben vállalja, hogy a békéltető testületi eljárásnak és egyezség hiányában az ilyen eljárásban hozott határozatnak aláveti magát. Az alávetési nyilatkozatban a webáruház kötelezettségvállalásának mértékét, illetve hatályát a jogvita tárgyának általa meghatározott értékében vagy más módon is korlátozhatja. A webáruház mentesül e nyilatkozat kötőereje alól, ha bizonyítja, hogy azt a szerződéskötésig a vállalással azonos módon visszavonta.

 

17.4.  Fogyasztóvédelmi panasz esetén felkeresheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság illetékes területi felügyelőségét. A területi felügyelőségek listáját az alábbi címen érheti el: http://www.nfh.hu/informaciok/elerheto/teruleti

 

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Közép-magyarországi Regionális

Felügyelősége

Székhely: 1088 Budapest, József krt. 6.

Telefon: +36 1 459 4800

Fax: +36 1 210 46771

 

 

17.4.1.         Versenyjogi szabályok sérelme esetén a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulhat

 

Gazdasági Versenyhivatal 1054 Budapest, Alkotmány u. 5.

Levélcím: 1245 Budapest 5. Pf.1036

Telefon: (1) 472-8900

Fax: (1) 472-8905

 

17.5. Panasza esetén lehetősége van a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulni.

 

Békéltető testületek listája:

 

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület

Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.

Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500

Fax száma: (76) 501-538

Név: Mátyus Mariann

E-mail cím: bkmkik@mail.datanet.hu;

 

Baranya Megyei Békéltető Testület

Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.

Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.

Telefonszáma: (72) 507-154

Fax száma: (72) 507-152

Név: Dr. Bodnár József

E-mail cím: bekelteto@pbkik.hu;

 

Békés Megyei Békéltető Testület

Címe: 5601 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775

Fax száma: (66) 324-976

Név: Dr. Bagdi László

E-mail cím: bmkik@bmkik.hu;

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület

Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870

Fax száma: (46) 501-099

Név: Dr. Tulipán Péter

E-mail cím: kalna.zsuzsa@bokik.hu;

 

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefonszáma: (1) 488-2131

Fax száma: (1) 488-2186

Név: Dr. Baranovszky György

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;

 

Csongrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék

Fax száma: (62) 426-149

Név: Dékány László, Jerney Zoltán

E-mail cím: bekelteto.testulet@csmkik.hu;

 

Fejér Megyei Békéltető Testület

Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.

Telefonszáma: (22) 510-310

Fax száma: (22) 510-312

Név: Kirst László

E-mail cím: fmkik@fmkik.hu;

 

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető

Testület Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.

Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217

Fax száma: (96) 520-218

Név: Horváth László

E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu;

 

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület

Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.

Telefonszáma: (52) 500-749

Fax száma: (52) 500-720

Név: Dr. Hajnal Zsolt

E-mail cím: info@hbkik.hu;

 

Heves Megyei Békéltető Testület

Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15.

Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440.

Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék

Fax száma: (36) 323-615

Név: Pintérné Dobó Tünde

E-mail cím: tunde@hkik.hu;

 

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület

Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.

Telefonszáma: (56) 510-610

Fax száma: (56) 370-005

Név: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit

E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu;

 

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület

Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.

Telefonszáma: (34) 513-010

Fax száma: (34) 316-259

Név: Dr. Rozsnyói György

E-mail cím: kemkik@kemkik.hu;

 

Nógrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a

Telefonszám: (32) 520-860

Fax száma: (32) 520-862

Név: Dr. Pongó Erik

E-mail cím: nkik@nkik.hu;

 

Pest Megyei Békéltető Testület

Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. 2. em. 240.

Telefonszáma: (1)-269-0703

Fax száma: (1)-269-0703

Név: dr. Csanádi Károly

E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

 

Somogy Megyei Békéltető Testület

Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.

Telefonszáma: (82) 501-000

Fax száma: (82) 501-046

Név: Dr. Novák Ferenc

E-mail cím: skik@skik.hu;

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180

Fax száma: (42) 311-750

Név: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin

E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu;

 

Tolna Megyei Békéltető Testület

Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

Telefonszáma: (74) 411-661

Fax száma: (74) 411-456

Név: Mátyás Tibor

E-mail cím: kamara@tmkik.hu;

 

Vas Megyei Békéltető Testület

Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.

Telefonszáma: (94) 312-356

Fax száma: (94) 316-936

Név: Dr. Kövesdi Zoltán

E-mail cím: pergel.bea@vmkik.hu

 

Veszprém Megyei Békéltető Testület

Címe: 8200 Veszprém, Budapest u. 3.

Telefonszáma: (88) 429-008

Fax száma: (88) 412-150

Név: Dr. Óvári László

E-mail cím: vkik@veszpremikamara.hu

 

Zala Megyei Békéltető Testület

Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.

Telefonszáma: (92) 550-513

Fax száma: (92) 550-525

Név: dr. Koczka Csaba

E-mail cím: zmbekelteto@zmkik.hu

 

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

 

Online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén az eljárásra kizárólag a fővárosi kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület illetékes.

 

A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli. Ennek keretében köteles válasziratát megküldeni a békéltető testület számára és a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani. Amennyiben a vállalkozás székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

 

18. Jogkikötés

 

18.1. Megrendelésre és azzal összefüggésben felmerülő kérdésekre egyebekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az egyéb vonatkozó jogszabályok rendelkezései irányadóak. 

18.2. A felhasználó és a webáruház közötti vitás kérdéseket a felek békés úton, ill. az általános szerződési feltételekben megjelölt hatóságok békéltető és egyéb testületei előtt rendezik. Bírósági út igénybevétele esetén kikötik a Szegedi Járásbíróság és a Szegedi Törvényszék kizárólagos illetékességét.

 

 

19. Egyéb tájékoztatás

 

19.1. A webáruház eredeti tartalmának, illetve oldalai bármely szöveges vagy képi alkotóelemeinek engedély nélküli felhasználása szerzői jogi és egyéb jogszabályokba ütközhet. A honlapon található anyagok a Körút Antikvárium Kft. saját elektronikus szellemi termékei, azok másolása, módosított felhasználása, nyilvános közzététele, terjesztése illetve egyéb módon a nyilvánosságot szolgáló vagy kereskedelmi célzattal való felhasználása csak az üzemeltető előzetes írásbeli engedélyével történhet.

19.2. Minden esetben kérje ki az üzemeltető nyilatkozatát a felhasználás jogszerűségéről. A fenti szabályok minden felhasználó számára kötelező érvényűek. Az ismeretük hiánya vagy a figyelmen kívül hagyásuk következményei a felhasználót terhelik.

 

1. számú melléklet

 

Elállási nyilatkozatminta

 

(csak a szerződéstől való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

 

Címzett: ........................................................

 

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: ........................................................

 

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: ........................................................ 

 

A fogyasztó(k) neve: ........................................................ 

A fogyasztó(k) címe: ........................................................

 

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén) 

 

........................................................

 

Kelt ........................................................

 

 

 

Ide kattintva letöltheti az ASZF-et pdf formátumban.