Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Antik Szent Giles templom acélmetszet 1830

Termék kód: [0Z667/057]

14.000 Ft
e-mail ajánlás
Nagyon régi színezett acélmetszet az 1800-as évek elejéről. Üveglap mögött, egyszerű keretben, falra akasztási lehetőséggel.

Feliratok:
ST. GILES CHURCH, LOOKING WEST
EDINBURGH

0.615 kg
26 cm
30 cm

A metszet mérete keret nélkül: 11.5 x 15.5 cm

Szent Giles-székesegyház

A Wikipedia-ból, az ingyenes enciklopédia
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Ennek a cikknek további idézetekre van szüksége az ellenőrzéshez . Kérjük, segítsen javítani ezt a cikket azáltal, hogy idézeteket ad megbízható forrásokhoz . A be nem szerzett anyag megtámadható és eltávolítható. 
Források keresése:  "Szent Giles-székesegyház"  -  hírek  · újságok  · könyvek  · tudós  · JSTOR 2009. december ) Tudja meg, hogyan és mikor távolítsa el ezt a sablonüzenetet )
Szent Giles-székesegyház
Magas Kirk, Edinburgh
Szent Giles-székesegyház - 01.jpg
Az épület nyugati homlokzata
A St Giles 'Cathedral Edinburgh belvárosában található
Szent Giles-székesegyház
Szent Giles-székesegyház
A St Giles elhelyezkedése Edinburghközpontjában
Koordináták : 55 ° 56′58 ″ é. Sz. 3 ° 11′27 ″
Elhelyezkedés Royal Mile , Edinburgh
Ország Skócia
Megnevezés Skócia temploma
Korábbi címlet Római Katolikus
Weboldal www.stgilescathedral.org.uk
Történelem
Állapot Plébániatemplom
Alapított 12. század
Elhivatottság Saint Giles
Korábbi püspök Edinburgh püspök
Építészet
Funkcionális állapot Aktív
Örökség megnevezése A kategóriába sorolt ​​épület
kijelölt 1970. december 14
Adminisztráció
presbiteriánus egyháztanács Edinburgh
Papság
Miniszter (ek) Calum MacLeod
 
 
Műemlék - A kategória
Hivatalos név: Magas utca és a Parlament tér, St Giles (Magas) Kirk
kijelölt 1970. december 14
Referencia szám. LB27381

St Giles-székesegyház , vagy a magas Kirk Edinburgh , egy plébániatemplom a Church of Scotland található Old Town of Edinburgh.

Valószínűleg a 12. században alapították és Saint Giles-nek szentelték . A templomot 1467-ben II. Pál pápa emelte fel, hogy kollégiumistátuszt nyújtson . 1559-ben a gyülekezet protestánsnak bizonyult, John Knox , a skót reformáció legfontosabb alakja , mint szolgálata. A reformáció után a Szent Giles-t belsőleg felosztották több gyülekezet kiszolgálására, valamint világi célokra, többek között börtönként és találkozóhelyekként a Szekcióbíróság és a Skócia Parlament számára . skóciai egyházon belüli püspökség időszakában St Giles röviden katedrálisként szolgáltszázadban. 1637-ben az I. Károly vallási reformjai ellen St Giles-ben zajló lázadás megalapozta Szövetségek megalakulását és a Három Királyság háborúinak kezdeteit A 19. században a Szent Giles helyreállítása és a belső válaszfalak eltávolítása történt.

A jelenlegi templomépület a 14. századból származik, és jellegzetes koronás temploma Edinburgh egyik legismertebb tereptárgya. A középkor óta a Szent György országos jelentőségű események és szolgálatok helyszíne, itt található a Bogáncsok Rendének kápolna Az egyház szerepe a skót reformációban és a Covenanters-i lázadásban ahhoz vezetett, hogy "a világ presbyterianizmusának anyanévének" hívják. Az aktív gyülekezet befogadása mellett a templom Skócia egyik legnépszerűbb látogatóhelye, 2018-ban több mint egymillió látogatót fogad.

Név és odaadás szerkesztés ]

Saint Giles ábrázolja egy főnöka mennyezet a Thistle Chapel

Saint Giles a lepra védőszentje Noha elsősorban a Saint-Gilles apátsággal volt kapcsolatban a mai Franciaországban , népszent volt a középkori Nagy-Britanniában . Angliában 162 ősi templomot és legalább 24 kórházat szentelték neki; bár egyetlen másik fennmaradt középkori szentelése Skóciában az Elgin plébániatemplom [1] [2] A templomot először a Szent Lázár-rendszerzetesei birtokolták , akik a lepra szolgálatában álltak; ha I. Dávid vagy I. Sándor az egyház alapítója, akkor az odaadás kapcsolódhat testvérükhöz, Matilda-hoz, aki alapította a St Giles-t a Mezőkön . [3]

reformáció előtt a St Giles volt az egyetlen plébániatemplom Edinburgh-ban, és néhány kortárs író, például Jean Froissart egyszerűen az "Edinburgh-i templomra" hivatkozik. [4] [5] Az egyház teljes címe 1467-ben a kollégiumi státusztól a reformációig egészen a reformációig "Edinburgh-i Szent Giles Kollégiumi Egyház" volt. [6] A reformáció után a templomot "Sanct Geill főiskolai kirkának" is igazolják. [7] Az 1633-os alapokmány, amely St Giles katedrálisát emeli, közismert nevén "Saint Giles 'Kirk" rögzíti. [8]

St Giles székesegyház tartott állapot között 1633 és 1638, és ismét között 1661 és 1690 időszakokban püspökség belül Church of Scotland . [5]1690 óta a Skócia Egyházának, mint presbiteriánus templomnak nem volt püspöke és ezért katedrálisa sem A St Giles 'egyike a Skócia egyházának számos korábbi katedrálisának - például Glasgow-székesegyháznak vagy Dunblane-székesegyháznak -, amelyek megtartják címet annak ellenére, hogy elvesztették ezt a státuszt. [9]Az egyház eredetileg a székesegyház státusához való emelése óta az egész épületet általában Szent Giles-székesegyháznak, Szent Giles-i Kirknak vagy templomnak vagy egyszerűen St Giles-nek nevezték.