Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Palásti Renáta : "Csendélet"

Termék kód: [1L361/022]

68.000 Ft
e-mail ajánlás
Olaj farost festmény szép keretben. Akasztási lehetőséggel rendelkezik. Azonnal falra akasztható, ajándékozható állapotban van.

Jelzés balra lent:
PALÁSTI R.

Hátoldalán címke, rajta felirat:
PALÁSTI RENÁTA
CSENDÉLET
40 X 60
OLAJ-FA
1.4 kg
49.5 cm
69 cm

A kép mérete keret nélkül: 40 x 60 cm

Palásti Renéta önéletrajz: 

A mai kor értő szemével nézve instant impresszionizmusnak keresztelhetnénk el ezt az új irányzatot, amely út első köveire léptem. De hogy a későbbiekben el is nevezhetik-e saját stílusomat, azt majd csak az utókor tudja meg:-) Erre a még nem lévő, csak születő irányzatra, tehát művészeti stílusomra jellemző a pillanatnyi benyomások lényegre törő ábrázolásával megragadott készen tálalt ,a nézőben azonnali élményként lecsapódó , az alkotásban bemutatott érzelmi töltet befogadása, majd magáévá tétele. Tehát képeimben arra törekszem, hogy a tájképben sem csak a tájat vegye észre a befogadó, hanem azt az érzelmi töltöttséget, amit annak a tájnak a látványakor és megfestésekor éreztem, majd saját emlékeiben kutatva felfedezze önmaga élményeit az enyémek segítségével. 

Egyéni és kollektív kiállítások Debrecen, Hajdúszoboszló, Nyíregyháza, Tiszafüred, Hódmezővásárhely (Tornyai Múzeum), Szálka, Baks, Kistelek, Budapest, Szentendre, Szeged, Mórahalom, Kecel, Tamási, Bugac, Gyál, Tihany (Apátság). Külföldi kiállításokon szerepelnek munkáim1993 USA környezetvédelem, Kína, 1994 Sidney, 2002 New York, Japán. 2010-12 Kassa. A magyarországi gyűjtőkön kívül számos munkám megtalálható japán és holland magángyűjtőknél.

Kedvelt témáim közé sorolható a tájfestészet, az egzotikus tájakon kívül a jellegzetes magyar vidékek ábrázolásai vezetnek művészeti utamon. Igyekszem megragadni a táj belső értékei felett az érzelmekre ható motívumait, legyen az közel, akár távol, éjjel vagy nappal. A festmény számomra tükör, melyben magamat keresem.

Technikák: Pasztell, Olaj, Akvarell, Akrill, Kollázs 

 

Forrás: https://www.palastirenata.hu/cvhu/renata_palasti_hu_cv.pdf