Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

Művész adatlap

Művész neve: Gergely Tibor
Születési idő: 1900
Születési hely: Budapest
Halálozási idő: 1978
Halálozási hely: New York
Alkotásainak száma: 1  db

A művész munkásságát bemutató publikációk:

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

Festő és grafikus. Főleg illusztrációi, karikatúra-rajzai tették ismertté, később festett is. Fiatal korában az avantgard törekvésű festők közé tartozott. A KUT tagja volt. 1932-ben tárlatot rendezett az Ernst Múzeumban. Számos könyvet illusztrált. Budapesten az Atelier- és a Bortnyik-féle szabadiskola tanára volt. Az Egyesült Államokba vándorolt. (ML, Éber, Új Idők Lexikona)

Magyar festők és grafikusok adattára

Festő és grafikus. Fiatal korában az avantgard törekvésű festők közé tartozott. A Képzőművészek Új társaságának tagja volt. 1932-ben képeiből kiállítást rendeztek az Ernst Múzeumban. Számos könyvet illusztrált. Az USA-ban élt. 1974-ben Hatvanban állított ki. - ML

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve

Grafikus. Fiatal korában az avantgard törekvésű festők közé tartozott. A KUT tagja volt. 1932-ben kiállítást rendezett az Ernst Múzeumban. Számos könyvet illusztrált. Budapesten az Atelier és a Bortnyik-féle szabadiskola tanára volt. Az USA-ba vándorolt. (ML)

Művészeti lexikon I-IV.

Festő és grafikus. Fiatal korában az avantgarde törekvésű festők közé tartozott. A KUT tagja volt. 1932-ben képeiből kiállítást rendeztek az Ernst Múzeumban. Számos könyvet illusztrált. Jelenleg az USA-ban él.