Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Heinrich von Bibra : Hangszeren játszó nő porcelán figura XVIII. század

Termék kód: [0Z869/Z052]

75.000 Ft
e-mail ajánlás
Antik szép állapotú barokk porcelán figura talapzaton. Kézzel festett részeltgazdag XVIII. század végi darab. Nyaka kezei és a hangszer is restaurált.

Alján kék koronás jelzés:
FF (Fulda Heinrich VIII. von Bibra 1770-1788)
0.295 kg
16 cm

Heinrich von Bibra

Ugrás a navigációraUgrás a kereséshez
Heinrich von Bibra festménye, udvari festője, Johann Andreas Herrlein
Heinrich von Bibra medálja
HeinrichvonBibraProfilePrint.jpg
Nyomtatás a Calendarium Parum Capituli Fuldensis -ből

Heinrich von Bibra (VIII. Heinrich Fulda), herceg-püspök , fuldai herceg-apát (1711–1788) herceg-püspök és herceg-apát volt 1759 és 1788 között. Fuldai herceg-apát szerepeként a Szent Római Császárné fő érseki ( Erzkanzler ) további szerepét . 





Életrajz 

1711-ben született Schnabelwaidban Karl Sigmund von von Bibra néven , Heinrich Karl tábornok fia , báró von Bibra (1666-1734) és felesége, Maria Johanna Theresia von Eyb ( szül . 1685) között. Szigorú háztartásban nevelkedett tíz testvérrel. 1730 -ban lépett be a bencés rendbe, Heinrich nevet kapva. Filozófiát, teológiát és jogot tanult. Hat évvel később Rómába utazott.

1759 -ben közvetlenül a püspöki herceg és fuldai apát kiválasztása után el kellett menekülnie birodalmából, mivel azt a franciák és a hessiek is legyőzték a hétéves háborúban. Végül 1763 -ban békével vállalta Fulda és gazdaságának újjáépítését. Minden reggel hajnali 4 órakor energikus és felvilágosult uralkodó volt. A valutareformdal jó pénz jött. Útokat, hidakat, lakásokat, templomokat és árvaházakat épített. Fejlesztette a brückenaui fürdőt, felmérte a földterületeket ásványi anyagok tekintetében, és megalapította a híressé vált porcelánműveket. A porcelánműveket nem sokkal halála után feloszlatták.

Biztosította a vallásszabadságot, megtiltotta a zsidókkal való rossz bánásmódot, és protestánsokat alkalmazott katolikusok mellett az igazgatásban. 1777 -től a teológiai kar kivételével minden protestáns a Fuldai Egyetem minden karán szerezhetett tudományos fokozatot A vidéki könyvtárakkal együtt bevezetett egy általános iskolarendszert, amely korának egyik legjobbja volt. Heinrich-von-Bibra-Schule a Fuldai Realschule (középiskola típusa) az ő nevéhez fűződik.

 

Forrás: wikipédia