Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Carlo Moretti muránói művészi üveg hamutál 15.5 cm

Termék kód: [1O206/X234]

28.000 Ft
e-mail ajánlás
Hibátlan állapotú színezett művészi fúvott üveg tál, hamutál. Talpán a fúvás, szakítás nyoma szépen ki lett csiszolva és csiszolt barázdált díszítést kapott.
0.975 kg
6 cm
14.3 cm
15.5 cm

CARLO MORETTI

Carlo Moretti

A Carlo Moretti céget Carlo és Giovanni Moretti alapította 1958-ban Murano szigetén. A cég a kortárs üvegáruk vezető tervezője és gyártója, darabjait a világ huszonhárom múzeumában mutatják be.

Carlo Moretti 1934-ben született Murano szigetén.
A művészet, az utazás és a klasszikus zene lelkes olvasója, Carlo a cég darabjainak tervezésével és elkészítésével foglalkozott.
Veleszületett kreativitása és kifinomult ízlése, amelyet gazdag művészeti tudása és élethosszig tartó utazásai gazdagítanak, világosan tükröződik az öt évtizedes üveggyártásban, amelyről oly jól ismert.

Carlo kiváló vállalkozó is volt. Innovatív gyártási technikákat alkalmazva, üvegmesterei kézműves szakértelmét kihasználva varázslatosan összerakta az ezer éves üvegkészítési hagyományt és ötven éves kortárs dizájnját, amivel fontos helyet szerzett magának a sziget hosszú üveggyártási történetében.

Giovanni Moretti, Carlo öccse szintén Murano szigetén született, hat évvel később, 1940-ben.
Carlo haláláig ő volt a felelős a vállalat adminisztrációjáért, marketingjéért és arculatáért. Több évig a társaság elnöke volt. a jól ismert Consorzio Venezia Vetro, amelynek során népszerűsítette és létrehozta a híres Vetri Murano védjegyet. Megalapította a Nuovo Museo del Vetro Contemporaneo-t (Új Kortárs Üvegmúzeum) is Muranóban.

Noha Carlo volt a tervező, Giovanni mindig is mellette állt, sok olyan ötlettel, amelyeket bátyja aztán kidolgozhatott a darabok megalkotása során. Carlo halála után Giovanni teljes mértékben irányította a céget, és saját személyes projektjeit fejlesztette ki. Olyan kreatív kifejezésmódot keresett, amely tiszteletben tartotta a gyár eredeti stílusát, ugyanakkor új szempontokat vezetett be a gyártásba.

2013 júniusában Giovanni eladta a Carlo Moretti gyárat egy olasz divatgazdasági holdingnak, majd egy évvel azután, hogy 2014-ben váratlanul elhunyt. magukat, hogy fenntartsák azt a jellegzetes stílust, amelyről ez a híres cég olyan jól ismert.

Az ínyencek, a gyűjtők, a csúcsfogyasztók és az üveg szerelmesei általában mindig is nagyra értékelték azt a számos kiemelkedő tulajdonságot, amelyekről a Carlo Moretti cég híres: avantgárd dizájn, letisztult megjelenés, jól meghatározott vonalak, ragyogó kristály és intuitív színválasztás. Gyönyörű, dekoratív és tekintélyes, a Carlo Moretti név mindig is egyet jelentett az eleganciával, a magas minőséggel és a finom ízléssel, így a társasági beszélgetés tárgyai számtalan otthonban és számtalan asztalon szerepelnek világszerte.

Forrás: https://www.lisola.com/content/6-carlo-moretti